• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Onze Werkgebieden >> Wonen in buitenland
U hebt/koopt een (tweede) woning in het buitenland

Veel cliënten met de wens een (tweede) woning aan te kopen in Frankrijk, krijgen te maken met het vaak ondoorzichtige en formele franse notariaat. Deze onduidelijkheid kan dankzij Euracte door ons kantoor grotendeels worden weggenomen.

 

De samenwerking met onze Franse collega-notaris is zeer bijzonder te noemen: een Nederlands sprekende notaris in Frankrijk, die gedegen kennis heeft van het heersende recht van omringende landen.

 

Dit biedt onze cliënten een unieke service, met als belangrijk uitgangspunt, dat de cliënt al zijn franse notariële zaken kan afwikkelen via ons kantoor (hij/zij hoeft daarvoor niet naar Frankrijk te gaan). Daardoor waarborgen wij zoveel mogelijk de franse  juridische en fiscale kwaliteit van de verschillende producten en de afwerking daarvan in Frankrijk.

 

Indien de betreffende akten ten overstaan van de franse notaris moeten worden verleden, passeren wij daartoe een akte van volmacht. Er zijn echter ook akten die wij verlijden met een rechtstreeks Frans rechtsgevolg (zoals oprichting van SCI).

 

Onze service omvat onder meer:

  1. aankoop/verkoop en levering van Frans onroerend goed;
  2. het vestigen van hypotheek op Frans onroerend goed;
  3. het oprichten van franse rechtspersonen (ook SCI);
  4. het beoordelen van de fiscale status van franse vastgoedtransacties;
  5. het beoordelen van successierechtelijke en erfrechtelijke casussen Frankrijk/Nederland.

 

Ook de verder benodigde franse formaliteiten in het kader van het vorenstaande worden in principe geregeld. Voor Nederlandstalige cliënten worden stukken zoveel mogelijk in de Nederlandse taal verleden (soms met de franse vertaling in de akte).

 

Indien er sprake is van complexe of moeilijke franse juridische en/of fiscale casussen, dan kan, via onze franse collega, gebruik gemaakt worden van een netwerk van franse deskundigen (veelal hoogleraren), die - in principe - meestal binnen 48 uur (indien zeer complex/lastig: binnen 1 week) uitsluitsel kunnen geven.

 

Ons kantoor en onze franse collega streven er voorts naar om de bedoelde service aan te bieden tegen een zo redelijk mogelijk aantrekkelijk tarief. Ook is onze werkwijze kostenbesparend.

 

Ter optimalisering van de kwaliteit van de service vindt regelmatig overleg plaats tussen onze franse notaris en ons kantoor.

 
Dutch_flagFrench_flag

Nieuws

Begraven of cremeren? Doe maar allebei !

Mijn vorige artikel ging over de ENCI-groeve en de plannen om aan de rand daarvan een crematorium te... Meer >>

BNR Nieuwsradio over erfenissen

Onlangs heeft BNR Nieuwsradio aandacht besteed aan Erfenissen. Geinterviewd werd onder meer Aniel Autar,... Meer >>

Begraven of cremeren ? Doe maar allebei.

In een vorig stuk heb ik u meegenomen op een wandeling over de fraaie Pietersberg. Eindpunt van die wandeling... Meer >>

Lezing over Huis op naam kinderen zetten

Bij de notaris draait het niet om de akte, maar om de kennis die nodig is om juridisch het voor u meest... Meer >>

Komen schenkingen altijd boven tafel ?

Een wandeling die bij vele Maastrichtenaren favoriet is, is die vanaf de Vijfsprong in Sint Pieter, langs... Meer >>Linkedin