• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Begraven of cremeren? Doe maar allebei !

Mijn vorige artikel ging over de ENCI-groeve en de plannen om aan de rand daarvan een crematorium te bouwen. Aanleiding waren twee rechterlijke uitspraken (eentje uit Friesland en de ander uit Belgiƫ) met een heel hoog soap-gehalte.

Dit keer ga ik graag in op een recente zaak waar op een andere manier een vleugje Maastricht aan zit, namelijk DNA-onderzoek dat op The Maastricht Forensic Institutewordt gedaan. Dit voor Nederland unieke instituut is gevestigd aan Oxfordlaan 70 in Randwyck. Iedere Maastrichtenaar mag trots zijn op hetgeen daar bereikt wordt.

Ondergeschoven kind kan geen DNA onderzoek laten doen na crematie
Als je als erfgenaam niet zeker weet of alle kinderen van je vader of moeder wel bekend zijn, dan kom je misschien in de verleiding om voor crematie van je ouders te kiezen. Een onbekend kind kan in dat geval misschien wel een deel van de erfenis claimen, maar heeft een groot probleem om aan te tonen dat de overledene ook daadwerkelijk zijn vader of moeder is. DNA onderzoek aan de resten is technisch al niet mogelijk, maar als de as ook nog eens is uitgestrooid, is een correct onderzoek uitgesloten.

En zonder dat onderzoek is niet aan te tonen dat dit 'ondergeschoven' kind ook echt een kind is van de overledene en op basis daarvan mee moet delen in de erfenis. Daardoor blijft de koek voor de erkende kinderen groter.

Verder lezen ? Klik hier.

 
Dutch_flagFrench_flag

Nieuws

Begraven of cremeren? Doe maar allebei !

Mijn vorige artikel ging over de ENCI-groeve en de plannen om aan de rand daarvan een crematorium te... Meer >>

BNR Nieuwsradio over erfenissen

Onlangs heeft BNR Nieuwsradio aandacht besteed aan Erfenissen. Geinterviewd werd onder meer Aniel Autar,... Meer >>

Begraven of cremeren ? Doe maar allebei.

In een vorig stuk heb ik u meegenomen op een wandeling over de fraaie Pietersberg. Eindpunt van die wandeling... Meer >>

Lezing over Huis op naam kinderen zetten

Bij de notaris draait het niet om de akte, maar om de kennis die nodig is om juridisch het voor u meest... Meer >>

Komen schenkingen altijd boven tafel ?

Een wandeling die bij vele Maastrichtenaren favoriet is, is die vanaf de Vijfsprong in Sint Pieter, langs... Meer >>Linkedin